Håndtere medlemsforespørsler i gruppa

Hvordan håndtere medlemsforespørsler i Nyby?

Oppdatert over en uke siden

Som gruppeleder kan du godkjenne medlemsforespørsler som ønsker å bli med i din gruppe både i mobil-appen og via admin.nyby.no.

Merk: Dersom gruppen din er satt som offentlig vil alle som melder seg inn automatisk bli lagt til din gruppe, uten at du som admin må behandle forespørselen - les mer om de ulike innstillingene her.

🚩Vi i Nyby anbefaler alle som bruker plattformen å kvalifisere ressurspersoner (frivillige som bidrar) for å øke sikkerheten i gruppa. Les mer om hvorfor, og hvordan du kan gjøre det her

Godkjenn medlemsforespørsler i mobil-appen:

1. Som gruppeleder vil man få en push melding på mobiltelefonen hver gang det kommer inn en ny medlemsforespørsel. Om du klikker på push meldingen vil du tas direkte til medlemsforespørselen (steg 4 i denne guiden)

2. Om du ikke går via en push melding gjør du slik: Klikk på Grupper i Nyby-appens hovedmeny > deretter på den aktuelle gruppen (når det kommer inn medlemsforespørsler i en gruppe, vil gruppen være merket med en rødt merke i dette skjermbilde).

3. Klikk Administer gruppe > Medlemsforespørsler

4. Klikk på grønn hake for å godkjenne forespørselen.

5. Det kommer nå opp en bekreftelsesskjerm. Her kan du se hvilke kanaler og undergrupper medlemmet har fått tilgang til og legge medlemmet til i flere undergrupper og kanaler om du ønsker det.

6. Klikk Ferdig for å fullføre godkjenningen.

Det nye medlemmet vil nå få beskjed i sin mobilapp om at medlemsforespørselen er godkjent!

Godkjenn medlemsforespørsler i admin.nyby.no:

1. Varsel om ny forespørsel på epost

Om du har registrert din epostadresse i Nyby-admin vil du og andre gruppeledere få en epost når en person ber om medlemskap i gruppen.
Ved å klikke på "Se forespørselen" blir du sendt direkte til oversikten over medlemsforespørsler i Nyby-admin i nettleseren din.

2. Behandle medlemsforespørslene i Nyby-admin

I Nyby-admin kan du enkelt finne fram til nye medlemsforespørsler, via å klikke deg inn på Medlemmer > Medlemsforespørsler i den venstre menylinjen.

Her får du oversikt over antall nye forespørsler, inkludert navn, telefonnummer, dato, personlig melding og innmeldingsplattform (app, kampanje eller arrangement).

3. Sende melding til de som har sendt inn medlemsforespørsel

For å sende en melding til personen klikker du på de tre blå prikkene til høyre for "Godta". Hvis personen ikke har tre prikker, men en "i" til høyre for godta betyr det at personen ikke har lastet ned nyby-appen enda. Du kan da ta kontakt ved å ringe eller sende melding til personen og be dem laste ned appen. Når personen har lastet ned appen vil "i"-en  endre seg til å bli tre prikker, og du kan da sende dem en melding direkte i nyby. PS! Enkelte melder seg inn i gruppen gjennom en kampanje, og laster ned appen senere. Det kan dermed være greit å vente en stund før man tar kontakt siden noen vil laste ned appen av seg selv etter en liten stund.

4. Kvalifisering av medlemmer

Når du får medlemsforespørsler til din gruppe, må du som gruppeleder vurdere om dette er personer du ønsker å ha i din gruppe, og er kvalifisert i henhold til gruppens egne kriterier for opptak av nye medlemmer. Kanskje du ønsker å ta en telefonsamtale eller kalle inn til et personlig intervju? I denne prosessen kan det være greit å notere seg ting underveis knyttet til oppfølgingen av medlemsforespørselen. Da kan man lage interne notater som bare blir synlig for gruppeledere i gruppen. Slik gjør du det:

1. Klikk på Medlemmer

2. Klikk på Medlemsforespørsler

3. Klikk på medlemsforespørselen du ønsker å lage et notat på.

4. Skriv et notat og klikk +Legg til notat.

5. Godkjenn eller avslå medlemsforespørsel

Når du er sikker på at personen som ber om å bli med i gruppen er kvalifisert, kan du godta medlemsforespørselen. Når du klikker Godta, dukker det opp et vindu der du får mulighet til å avbryte eller Godta og inviter. Ved å godta får søkeren nå en invitasjon tilsendt via SMS eller som en varsling i Nyby-appen. Klikk deretter på Ferdig for å fullføre prosessen.

NB! Husk å legge medlemmet til i kanaler, slik at medlemmet får tilgang til de tjenestene dere har blitt enige om.