Nyby gjør det mulig å koble de som trenger noe direkte med de som kan bidra. Grupper er kjernen i Nyby. Alle må være med i en gruppe for å kunne be om eller bidra med noe. Slik blir det trygt å samarbeide.

Første gang du logger inn i Nyby-appen:

1. Første gang du logger inn i Nyby-appen vil du få en oversikt over grupper du kan bli med i på Hjem-skjermen. Klikk på en gruppe du vil bli med i og klikk deretter på "Bli med i gruppen". NB! Hvis det ikke kommer opp noen grupper kan det hende at du ikke har lagt inn et bosted, følg stegene i denne guiden for å legge til et bosted, og prøv deretter igjen
  2. Hvis gruppen er en offentlig gruppe vil du bli medlem i gruppen med en gang, er gruppen derimot en "lukket" gruppe, vil en gruppeleder måtte godta deg før du kommer inn i gruppen. Det varier fra gruppe til gruppe hvor mange gruppeledere det er, og hvor mye aktivitet det er inne på gruppa. Det kan derfor ta litt tid før du får godkjent din forespørsel.

Finn nye grupper i nærheten av deg:

• Gå inn i appen og trykk på "Grupper" i menyen nederst på siden. Her kan du bla nedover og se grupper i nærheten av deg. NB! Hvis det ikke kommer opp noen grupper kan det hende at du ikke har lagt inn et bosted, følg stegene i denne guiden for å legge til et bosted, og prøv deretter igjen
  • Trykk på gruppen du er interessert i. Når du trykker på gruppen vil du kunne lese mer informasjon om gruppen, og du får mulighet til å melde deg inn. I denne teksten vil det ofte være presisert om du trenger noen spesielle kvalifikasjoner for å bli med i gruppen. Trykk på den blå knappen "Bli med i gruppen" hvis du vil være med i gruppen
  • Skriv inn en melding til gruppeleder og trykk deretter "send medlemsforespørsel"
  • NB! Om det er en lukket gruppe må gruppeleder godkjenne forespørselen før du blir medlem i gruppa. Det kan derfor hende at dette tar litt tid.

Finn spesifikke grupper:

Hvis du er interessert i å finne en spesifikk gruppe kan du bruke søkefunksjonen, følg stegene under:

• Inne på appen trykker du på "Grupper" i menylinja på bunnen
  • Trykk på søkefunksjonen øverst på siden (bildet til venstre). Her kan du søke etter gruppenavn eller by, bydel, fylke eller postnummer. Du trenger ikke fylle inn begge feltene
  • Trykk deg inn på gruppa du er interessert i
  • Trykk på den blå knappen "Bli med i gruppen"
  • NB! Om det er en lukket gruppe må gruppeleder godkjenne forespørselen før du blir medlem i gruppa. Det kan derfor hende at dette tar litt tid.

Når du blir lagt til i en gruppe:

Som gruppeleder kan man invitere medlemmer inn i gruppen i Nyby. Om du blir invitert inn i en gruppe vil du få en varsling i Nyby-appen eller en SMS (om du ikke har lastet ned og logget inn i appen enda) om dette.

Følg stegene i SMS-en eller nyby-appen for å komme inn i gruppen. Når dette er gjort vil du være medlem i gruppa, og vil dermed ha mulighet til å legge ut forespørsler eller å svare på forespørsler.

Trykk på linkene over for å lese hvordan du gjør dette! :)