Gå med i en grupp i Nyby
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nyby gör det möjligt att koppla samman de som behöver något direkt till dem som kan bidra. Grupper är kärnan i Nyby. Alla måste gå med i en grupp för att kunna be om hjälp eller bidra med något. Så här blir det tryggt att samarbete.

Första gången du loggar in i Nyby-appen:

1. Första gången du loggar in i Nyby-appen får du en översikt över grupper på hemskärmen som du kan gå med i. Klicka på en grupp du vill gå med och klicka sedan på "Gå med i gruppen". OBS! Om inga grupper dyker upp kanske du inte har lagt in var du bor. Följ stegen i denna guiden för att lägga till var du bor och försök igen.

2. Om gruppen är offentlig kommer du att bli medlem i gruppen direkt, men om gruppen är en "stängd" grupp, måste en gruppledare acceptera dig innan du kommer med i gruppen. Det varierar från grupp till grupp hur många gruppledare det finns och hur mycket aktivitet det är i gruppen. Därför kan det ta lite tid innan din förfrågan godkänns.

Hitta nya grupper i närheten av dig:

• Gå in i appen och tryck på "Grupper" i menyn längst ner på sidan. Här kan du bläddra ner och se grupper nära dig. OBS! Om inga grupper dyker upp kanske du inte har lagt in var du bor. Följ stegen i denna guiden för att lägga till var du bor och försök igen.

• Klicka på den grupp du är intresserad av. När du trycker på gruppen kommer du att kunna läsa mer information om gruppen och du får möjlighet att gå med. I den här texten specificeras ofta om du behöver några speciella kvalifikationer för att gå med i gruppen. Tryck på den blå "Gå med i gruppen"-knappen för att gå med i gruppen

• Skriv ett meddelande till gruppledaren och tryck sedan på "skicka medlemsförfrågan"

• OBS! Om det är en sluten grupp måste gruppledaren godkänna din förfrågan innan du blir medlem i gruppen. Detta kan därför ta lite tid.

Hitta specifika grupper:

Om du är intresserad av att hitta en specifik grupp kan du använda sökfunktionen, följ stegen nedan:

• Inuti appen trycker du på "Grupper" i det nedre menyfältet

• Tryck på sökfunktionen överst på sidan (vänster bild). Här kan du söka efter gruppnamn eller stad, område, län eller postnummer. Du behöver inte fylla i båda fälten

• Tryck på den grupp som du är intresserad av

• Tryck på den blå "Gå med i gruppen"-knappen

• OBS! Om det är en sluten grupp måste gruppledaren godkänna din förfrågan innan du blir medlem i gruppen. Detta kan därför ta lite tid.

När du blir tillagd i en grupp:

Som gruppledare kan du bjuda in medlemmar till gruppen i Nyby. Om du blir inbjuden till en grupp får du ett meddelande i Nyby-appen eller ett SMS (om du inte har laddat ner och loggat in i appen ännu) om detta.

Följ stegen i som beskrivs i SMSet eller Nyby-appen för att komma in i gruppen. När detta är gjort kommer du att vara medlem i gruppen och därmed ha möjlighet att både lägga upp förfrågningar och svara på förfrågningar

Klicka på länkarna ovan för att läsa hur du gör detta! :)