Opprette, endre eller slette en kampanje

Hvordan opprette en kampanje i Nyby?

Oppdatert over en uke siden

Opprette en kampanje

(Bla ned for hvordan endre eller slette en kampanje)

Logg inn på admin.nyby.no

• Trykk på "Medlemmer" og deretter på "Kampanjer" i menyen på venstre side

• Klikk på den blå knapen "Lag en kampanje"

• Du vil nå bli tatt gjennom flere steg for å opprette kampanjen

Navn på kampanjen:

Gi kampanjen et intuitivt navn, navnet er kun synlig for gruppeledere. Kampanjen kan for eksempel forklare målet til kampanjen - som "Nye medlemmer". Når du har gitt den et navn trykker du på "Neste"

Innhold:

Lag innhold og utseende til din kampanje

Bilde:

• Trykk på "Last opp bilde"

• Et nytt vindu vil komme opp, her kan du velge et bilde fra din maskin. Trykk "velg" når du har funnet riktig bilde

• Beskjær bildet som du ønsker. Trykk og hold på pekeren for å beskjøre, zoom inn eller ut ved å bruke verktøyet under bildet. Trykk "Lagre" når du er fornøyd

Tittel: Gi kampanjen en tittel. Dette vil være den offisielle tittelen som står på kampanjen. Eksempler på tittel er: "Vil du bidra til Koronadugnad i Oslo?"

Tekst: Skriv informasjon du vil dele med potensielle nye medlemmer. Teksten bør inkludere hva bakgrunnen for gruppa er, hva gruppa skal gjøre, hvorfor man bør melde seg inn, hvem som er kvalifisert for å bidra eller andre kriterier.

NB: Du kan endre både tekst, tittel og bilde senere

Kontaktskjema:

Nederst i kampanjen ligger det et kontaktskjema hvor personer kan registrere seg. Personene som registrere seg vil automatisk komme inn som en medlemsforespørsel for hemmelige og private grupper. Hvis gruppa er offentlig vil alle som registrer seg automatisk bli medlemmer av gruppa.

Hvis du ønsker at de som registrer seg skal kunne legge til en melding i tillegg til de obligatoriske feltene (navn og telefonnummer) så lar du "Melding" stå som den er (se bilde under). Hvis du ikke ønsker at de legger ved en melding så trykker du på knappen slik at den ikke er blå.

NB!  Dette feltet er kun relevant for grupper som er "Hemmelig" eller "Privat". I offentlige grupper kan alle bli medlem, og dermed er det ikke poeng i å skrive en melding

Vis på gruppas offentlige profil:

Velg om du vil at kampanjen skal være synlig på gruppas offentlige profil. Om du velger dette vil alle kunne se kampanjen inne på gruppas Nyby side, hvis ikke vil kun de du sender kampanjen til kunne se kampanjen.

Kampanjen er nå opprettet og "live"!

Trykk på "Vis kampanje" for å se hvordan kampanjen ser ut. For å dele kampanjen trykker du på "kopier link" (se bilde over). Du kan så lime inn linken og dele på dine platformer, for eksempel:

• Facebook/Twitter

• Messenger/SMS

• Hjemmesider

• I private e-poster

Kampanjen vil se ut som en hjemmeside med et integrert registreringskjema (se bilde under). Alle som registrer seg vil komme inn som en medlemsforespørsel hvis gruppa er hemmelig eller privat. Les mer om hvordan du ser medlemsforespørslene, sender meldinger og aksepterer her. Hvis gruppa er offentlig vil alle som registrerer seg gjennom kampanjen automatisk bli medlemmer i gruppa.

Endre eller slette en kampanje

• Logg inn på admin.nyby.no

• Klikk på "medlemmer" og på "Kampanjer"

• Hold musepekeren over kampanjen, tre blå prikker vil dukke opp

• Trykk på prikkene og velg "Endre" eller "Slette

• Klikk på feltene du vil endre og deretter på "endre"

• Gjør endringene og trykk "Lagre"

• Din kampanje er nå oppdatert!