Hva er en gruppemelding i Nyby?

Opprett, lag navn, legg til eller fjern medlemmer, forlat gruppe

Magnus Kober avatar
Skrevet av Magnus Kober
Oppdatert over en uke siden

I Nyby har dere mulighet til å opprette meldinger med flere personer i en gruppe, slik at de som trenger å snakke sammen kan gjøre dette i en gruppesamtale.
Både vanlige medlemmer og gruppeledere har mulighet til å opprette gruppemeldinger. Når en gruppemelding er opprettet kan alle inviterte personer både skrive og lese i gruppesamtalen.

Den som oppretter gruppemeldingen blir automatisk satt som administrator for samtalen og har blant annet mulighet til å legge nye personer til eller fjerne personer fra samtalen.

I Nyby-appen:

Opprette en gruppemelding

• Åpne appen og trykk på "Meldinger" i menyen nederst på siden

• Trykk på "Skriv"-ikonet øverst til høyre på siden (se bilde over)

• Søk for personer du vil legge til i gruppemeldingen, trykk på navnet deres når de kommer opp

• Når du trykker på navnet til personen vil et symbol dukke opp ved siden av søkebaren, fortsett å legge til personer til du har lagt til alle du ønsker i samtalen

• Klikk "OK"

• Du har nå laget en gruppemelding

Gjør endringer i gruppemeldingen

• Trykk på Gi samtalen et navn og skriv et passende navn slik at gruppemeldingen blir lett å finne

• For å gjøre fler endringer, klikk på "Hjul"-symbolet øverst i høyre hjørne

• Her kan du blant annet legge til flere medlemmer, og forlate samtalen

• Hvis du er administrator og vil forlate gruppe, eller hvis du ønsker at andre kan legge til flere personer så må du legge andre medlemmer til som administratorer. Dette gjør du ved å trykke på navnet til personen og velge "Gjør til administrator

Admin.nyby.no

Lage en gruppemelding:

• Logg inn på admin.nyby.no

• Klikk på melding-ikonet øverst i høyre hjørne

• Trykk på blyant-ikonet på venstre side for å opprette en melding

• Klikk på +-symbolet for å legge til personer. Her kan du legge til så mange personer du vil

• Når du er ferdig med å legge til medlemmer kan du skrive en melding og klikke "Send". Din gruppe er nå opprettet!

• Lag gjerne et navn på gruppa så det blir enkelt for medlemmer å skjønne formålet med gruppa, og for å finne den i deres meldingsinnboks

Gjøre endringer i gruppemeldinger:

• Trykk på hjul-symbolet øverst i høyre hjørne

• Her kan du legge til personer i samtalen eller forlate samtalen

• For å gjøre andre medlemmer til administratorer holder du pekeren over navnet deres til det dukker opp tre blå prikker. Trykk på disse og deretter på "Gjør til administrator"