Administrera medlemsförfrågningar

Hur administrerar man medlemsförfrågningar i Nyby?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Som gruppledare kan du godkänna medlemsförfrågningar för folk som vill gå med i din grupp både i mobilappen och via admin.nyby.no.

Obs: Om din grupp är inställd som offentlig läggs alla som går med automatiskt till din grupp utan att du som admin behöver behandla förfrågan

Godkänn medlemsförfrågningar i mobilappen:

1. Som gruppledare får du ett pushmeddelande på mobiltelefonen varje gång en ny medlemsförfrågan kommer in. Om du klickar på push-meddelandet kommer du direkt till medlemsförfrågan (steg 4 i den här guiden)

2. Om du inte går via ett push-meddelande gör du följande: Klicka på Grupper i Nyby-appens huvudmeny > sedan på den aktuella gruppen (när en medlemsförfrågan kommer in så kommer gruppen att markeras med ett rött märke).

3. Klicka på Administrera grupp > Medlemsförfrågningar

4. Klicka på den gröna bocken för att godkänna förfrågningen.

5. En bekräftelseskärm kommer nu att dyka upp. Här kan du se vilka kanaler och undergrupper medlemmen har tillgång till och möjlighet att lägga till medlemmen i flera undergrupper och kanaler om du vill.

6. Klicka på Färdig för att slutföra godkännandet.

Den nya medlemmen kommer nu att meddelas i sin mobilapp att medlemsförfrågan har godkänts!

Godkänn medlemsförfrågningar via admin.nyby.no:

1. Meddelande om ny förfrågan via e-post

Om du har registrerat din e-postadress i Nyby-admin, kommer du och andra gruppledare att få ett e-postmeddelande när en person vill bli medlem i gruppen.
Genom att klicka på "Visa förfrågningar" kommer du direkt till medlemsförfrågningar i Nyby-admin i din webbläsare.

2. Behandla medlemsförfrågningar i Nyby-admin

I Nyby-admin kan du enkelt hitta nya medlemsförfrågningar genom att klicka på Medlemmar > Medlemsförfrågningar i den vänstra menyraden.

Här får du en översikt över antalet nya förfrågningar, inklusive namn, telefonnummer, datum, personligt meddelande och inloggningsplattform (app, kampanj eller evenemang).

3. Skicka ett meddelande till de som har skickat in medlemsförfrågningar

För att skicka ett meddelande till personen, klicka då på de tre blå prickarna till höger om "Acceptera". Om personen inte har tre prickar, utan ett "i" till höger om acceptera betyder det att personen inte har laddat ner Nyby-appen ännu. Du kan då komma i kontakt genom att ringa eller smsta personen och be hen att ladda ner appen. När personen har laddat ner appen kommer "i" ändras till tre prickar och du kan då skicka ett meddelande direkt i Nyby-appen. PS! Vissa går med i gruppen genom en kampanj och laddar ner appen senare. Så det kan då vara okej att vänta ett tag innan du tar kontakt eftersom vissa kommer att ladda ner appen själv efter ett tag.

4. Kvalificering av medlemmar

När du får medlemskapsförfrågningar till din grupp, måste du som gruppledare överväga om det är personer du vill ha i din grupp och om de är kvalificerade enligt gruppens egna kriterier för nya medlemmar. Kanske vill du ringa personen eller kalla in till en personlig intervju? I den här processen kan det vara okej att notera saker längs vägen som är relaterade till uppföljning av förfrågningar om medlemskap. Då kan du skapa interna anteckningar som bara blir synliga för gruppledare i gruppen. Så här gör du då:

1. Klicka på Medlemmar

2. Klicka på Medlemsförfrågningar

3. Klicka på medlemsförfrågan du vill göra en anteckning om..

4. Skriv en anteckning og klicka +Lägg till anteckning.

5. Acceptera eller avslå en medlemsförfrågan

När du är säker på att personen som vill gå med i gruppen är kvalificerad kan du acceptera medlemsförfrågan. När du klickar på Acceptera, kommer ett fönster att dyka upp där du kan avslå eller Acceptera och bjud in. Genom att acceptera får den sökande nu en inbjudan som skickas via SMS eller som en avisering i Nyby-appen. Klicka sedan på Färdig för att slutföra processen.

OBS! Kom ihåg att lägga till medlemmen i kanaler så att personen får tillgång till de tjänster som ni har kommit överens om.