Skapa en kanal

Hur skapar man en kanal i Nyby?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Så skapar du din första kanal:

1. Logga in på Nyby-admin.

2. Klicka på Kanaler i menyn till vänster.

Här har du möjlighet att skapa en ny kanal. När du har skapat en eller flera kanaler kommer dessa också visas här.

3. Klicka på den blå knappen Skapa din första kanal. (Om kanaler redan har skapats i gruppen kommer texten i knappen vara: + Ny kanal)

Härifrån kommer du att ledas genom en steg-för-steg-process.

4. Välj ett namn till din kanal.

Det första steget i processen är att välja ett namn till kanalen. Välj ett kort men beskrivande namn. Exempel på detta kan vara en turvän, turgrupp, praktisk hjälp, följeslagartjänster, träningskompis etc. Du kommer att ha möjlighet att ange en mer detaljerad beskrivning av kanalen senare i processen.

5. Välj medlemmar eller grupper som ska ha tillgång till kanalen

Som gruppledare bestämmer du vem som ska ha tillgång till kanalen du skapar. Detta kan vara egna medlemmar eller andra grupper. Detta görs i två steg, där du väljer vem som kan publicera förfrågningar i kanalen och vem som kan se och svara på dem.

Lägg till enskilda medlemmar:

1. Klicka på Välj medlemmar

2. Ett nytt fönster visas på skärmen. Klicka på Välj medlemmar. Klicka på de medlemmarna som ska ha tillgång till kanalen. Om alla gruppens medlemmar ska ha tillgång klickar du på Välj alla.

3. Klicka på Färdig.

Lägg till undergrupper:

1. Klicka på Välj medlemmar.

2. Ett nytt fönster visas på skärmen. Klicka på undergrupperna som ska ha tillgång till kanalen

3. Klicka på Färdig.

Lägg till andra grupper:

1. Klicka på Lägg till andra grupper.

2. Klicka på gruppen som du vill ska ha tillgång till kanalen.

3. Klicka på Spara.

4. Gruppledaren i den eller de grupper du valt kommer nu att få en inbjudan till kanalen och får därmed möjlighet att lägga till sina medlemmar i kanalen.

OBS! Du kan lägga till eller ta bort personer, undergrupper och grupper från kanalen senare genom att gå in och redigera kanalen.

6. Lägg in en beskrivning av kanalen.

Lägg in en kort beskrivning så att medlemmarna förstår syftet med kanalen. Beskrivningen kommer att finnas tillgänglig i medlemmarnas Nyby-app.

7. Ladda upp en bild till din kanal.

Ladda upp en kanalbild. Bilden kommer att ses på kanalöversikten och inuti själva kanalen för kanalmedlemmarna i Nyby-appen.

1. Klicka på Ladda upp bild.

2. Nu kommer du att se en ny ruta på skärmen som låter dig välja bildfilen från din dator. Välj den fil du vill använda och klicka på Välj.

3. Du kommer nu att se en ny ruta på skärmen. Här kan du välja vilken bild du vill ha. Klicka och håll ner musknappen på bilden och välj utklipp genom att flytta musen. Zooma genom markeringen längst ner till vänster. Slutför genom att trycka på Spara.

8. En förfrågans varaktighet

Du kan bestämma hur länge förfrågningarna ska vara synliga i kanalen. När en förfrågan utgår kommer medlemmen som publicerade detta att meddelas och få möjligheten att publicera igen.

9. Välj om medlemmarna ska kunna se andra medlemmar i kanalen.

Standarden i Nyby är att medlemmar ska kunna se andra medlemmar som kan se och svara på förfrågningar i kanalen. Att ha möjligheten att se vem som kan se och svara på dina förfrågningar kan bidra till att göra kanalen mer personlig. Samtidigt kan det skapa en känsla av säkerhet att lägga upp förfrågningar när du vet vem som kan se och svara på dem. Att ha detta synligt i kanalen är därför rekommenderat. I vissa fall kommer det fortfarande att vara nödvändigt att dölja kanalens medlemmar. Om det är nödvändigt bockar du av denna.

10. Välj en hjälptext till din kanal.

Hjälptexten visas i textrutan för medlemmar som kommer att publicera en begäran i kanalen i Nyby-appen. Du kan välja en standardtext frånNyby-systemet som passar de flesta förfrågningar. Du kan också anpassa texten själv, exempelvis om det handlar om information som måste beskrivas i förfrågan etc.

11. Kanalen är nu klar!

I det sista steget får du en översikt över inställningarna som du har ställt in för kanalen. Du har nu möjlighet att granska och göra ändringar innan du aktiverar kanalen. Klicka på Ändra där du vill göra ändringar. När kanalen är klar klickar du på Skapa kanal för att aktivera kanalen.