Vad är en undergrupp?

Vad är en undergrupp och hur använder man dessa?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Undergrupper

Vad är en undergrupp?

En undergrupp är ett sätt att samla medlemmar som ska ha tillgång till eller är kvalificerade för samma saker. Det kan vara "läxhjälpare", "invånare", "anställda", "anhöriga", "volontärer" eller liknande. Undergrupper kan enkelt kopplas till en eller flera kanaler som undergruppen ska ha tillgång till. Du kan skapa många olika undergrupper per grupp och medlemmar kan vara med i flera olika undergrupper.

När bör man använda undergrupper?

Om du har mer än 10 medlemmar i en grupp är det fördelaktigt att inkludera dem i undergrupper för att enkelt kunna hantera vem som ska ha tillgång till vilka kanaler. När du ska lägga till personer till en kanal kan du alltid välja om du vill lägga till en hel undergrupp eller utvalda medlemmar. Fördelen med att använda undergrupper kommer när du får in nya medlemmar. Sedan kan du lägga till dem i rätt undergrupp och de kommer automatiskt åt samma kanaler som de andra i undergruppen.

Hur används undergrupper?

Du kan skapa nya undergrupper genom att gå till Medlemmar i Nyby Admin på webben. Välj "Ny undergrupp" och skriv ett namn och beskrivning för undergruppen. Du kan sedan välja medlemmar till undergruppen.

När du har skapat eller fått tillgång till en kanal kan gå in på kanalen och lägga till medlemmar. Då får du valet att lägga till en undergrupp eller enskilda medlemmar. Om du väljer en undergrupp har alla medlemmar i undergruppen tillgång till kanalen

Klicka här för att läsa mer om hur du skapar en undergrupp: