Vad är ett gruppmeddelande i Nyby?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Nyby har ni möjlighet att skapa meddelanden med flera personer i en grupp, så att de som behöver prata tillsammans kan göra detta i en gruppsamtal. Både vanliga medlemmar och gruppledare har möjlighet att skapa gruppmeddelanden. När ett gruppmeddelande skapas kan alla inbjudna personer skriva och läsa i gruppsamtalet.

Personen som skapar gruppmeddelandet blir automatiskt administratör av konversationen och har bland annat möjlighet att lägga till nya personer eller ta bort personer från konversationen.

App:

Skapa ett gruppmeddelande:

• Starta appen och tryck på "Meddelanden" i menyraden längst ner på sidan

• Tryck på ikonen för att skriva meddelanden längst upp till höger på sidan (se bilden ovan)

• Sök efter personer du vill lägga till. När du hittar personen du vill lägga till klickar du på personens namn. Fortsätt denna process tills du har lagt till alla du vill lägga till i gruppen

• Tryck på "Ok" när du har lagt till alla

• Gruppmeddelandet är skapat. Tryck på "Ge chatten ett namn" för att ge ett namn till chatten. Detta kan göra det lättare att hålla sina meddelanden i organiserade samtidigt som man kan tydliggöra ett syfte till gruppchatten

Gör ändringar i gruppmeddelandet:

• Gå till meddelandet och tryck på kugghjulet i det övre högra hörnet

• Tryck på "Lägg till personer till chat" för att lägga till fler personer. Här kan du söka efter personer att lägga till. När du har klickat på rätt personer trycker du på "Ok"

• Du kan lämna chatten när som helst. Om du är administratör måste du välja en ny administratör innan du väljer att lämna chatten

• För att lägga till en ny administratör, klicka på namnet på den person du vill göra administratör och välj "Välj in som administratör i chatten"

Admin.nyby.no

Skapa ett gruppmeddelande:

• Logga in på admin.nyby.no

• Klicka på meddelandesymbolen i det övre högra hörnet

• Klicka på pennikonen till vänster för att skapa ett nytt meddelande

• Klicka på + -symbolen för att söka efter personer att lägga till i meddelandet. Fortsätt denna process tills du har lagt till alla du vill lägga till i meddelandet

• Skriv ditt meddelande och gruppmeddelandet har skapats

Gör ändringar i gruppmeddelandet:

• Klicka på kugghjulet i det övre högra hörnet av gruppmeddelandet (Rödmarkerat på bilden ovan)

• Här har du möjlighet att lägga till fler medlemmar, ändra gruppens namn, lämna gruppen eller göra någon annan till administratör

• För att göra någon annan till administratören, flytta pekaren över deras namn så att tre blå prickar visas. Klicka på de blå prickarna och välj "Gör till administratör"