Ladda ner appen och registrera dig i Nyby

Steg-för-steg

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Välkommen till Nyby!

Nyby gör det möjligt att koppla samman de som behöver något direkt till dem som kan bidra. För att komma igång måste du ladda ner Nyby-appen och registrera dig via ditt telefonnummer. Följ stegen nedan för att se hur. Den första förklaringen visar hur detta görs för iPhone (Apple), bläddra nedåt för att se hur det görs för Samsung och andra telefoner (Android).

Ladda ner Nyby-appen i Appstore

• Gå in på App Store på din mobil

• Sök på "nyby"

• Tryck på ikonen som ser ut som ett moln för att ladda ner

• Tryck på "öppna" när nedladdningen är klar

• Skriv in ditt telefonnummer

• Du får en kod via SMS med en fyrsiffrig kod, ange den här koden i fältet som visas

• Skriv in ditt namn

• Skriv in e-post

• För att ange var du befinner dig kan du välja mellan "Välj stad eller plats" eller "Använd min nuvarande plats". Tryck gärna på "Använd min nuvarande plats" för att få det rätt, men det är upp till dig. OBS! För att gå med i en grupp måste du ha lagt till en plats, så det är viktigt att du slutför detta steg

• Tryck på "Tillåt när appen används". Då kommer du alltid kunna leta upp grupper i närheten och du behöver inte gå in och ändra inställningar senare

• Tryck på "Bekräfta"

• Läs användarvillkoren och tryck på "Jag accepterar". Om du inte accepterar kommer du inte kunna använda appen. Kontakta oss gärna om något är oklart i villkoren

• Tryck på "Stäng"

• Tryck på "Tillåt" så att du får meddelanden när nya förfrågningar kommer in i de grupper som du är medlem i eller när någon svarar på dina förfrågningar

Du är nu inne i Nyby och kan börja använda appen. För att komma igång måste du bli medlem i en grupp. Grupper är själva kärnan i Nyby och här kan du be om hjälp eller bidra med något. Här hittar du en förklaring på hur du går med i en grupp.

Ladda ner Nyby-appen i Google play (För alla Android-telefoner, inkl. Samsung)

• Klicka på "Play Store" -ikonen i din telefon (bilden till vänster)

• Sök på "Nyby" och klicka på den gröna knappen "installera" (Bilden i mitten)

• När appen är installerad kommer det att stå "Öppna" i den gröna knappen - tryck på denna (bilden till höger)

• Skriv in ditt telefonnummer

• Du får då ett SMS med en fyrsiffrig kod (bild till höger). Ange den här koden i rutan som du ser på bilden till höger.

• Skriv in ditt namn

• Skriv in e-post

• För att ange var du befinner dig kan du välja mellan "Välj stad eller plats" eller "Använd min nuvarande plats". Tryck gärna på "Använd min nuvarande plats" för att få det rätt, men det är upp till dig. OBS! För att gå med i en grupp måste du ha lagt till en plats, så det är viktigt att du slutför detta steg

• Tryck på "Tillåt när appen används". Då kommer du alltid kunna leta upp grupper i närheten och du behöver inte gå in och ändra inställningar senare

• Tryck på "Bekräfta"

• Läs användarvillkoren och tryck på "Jag accepterar". Om du inte accepterar kommer du inte kunna använda appen. Kontakta oss gärna om något är oklart i villkoren

• Tryck på "Stäng"

• Tryck på "Tillåt" för att få påminnelser när nya förfrågningar kommer in i de grupper som du är medlem i eller när någon svarar på dina förfrågningar

Du är nu inne i Nyby och kan börja använda appen. För att komma igång måste du bli medlem i en grupp. Grupper är själva kärnan i Nyby och här kan du be om hjälp eller bidra med något. Här hittar du en förklaring på hur du går med i en grupp.