Skapa en kampanj

Hur skapar man en kampanj i Nyby?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Så skapar du en kampanj i Nyby-admin:

1. Klicka på Medlemmar i det vänstra menyfältet och sedan på Kampanjer.

Nu kommer du till kampanjöversikten. Om du inte har skapat en kampanj tidigare kommer det att se ut som på skärmdumpen nedan.

Klicka på den blå "Skapa din första kampanj"-knappen.

Du kommer nu att guidas genom en enkel steg-för-steg process för att utforma din kampanj med önskad titel, text och bild.

2. Namn på Kampanj: Ge din kampanj ett övergripande och beskrivande namn.

Obs! Kampanjnamnet fungerar som din egen interna referens som gärna beskriver kampanjens mål (t.ex. "nya medlemmar").
​
=> Klicka på "Nästa" för att fortsätta.

3. Innehåll: Utforma din kampanj med bild, titel och beskrivning

Bild: Klicka på "Ladda upp bild" för att välja en bild från din dator.

Justera sedan bilden efter din egen önskan:
Klicka, håll in och flytta musknappen på bilden för att välja utklipp.
Zooma in och ut genom att justera zoomreglaget.

=> Slutför genom att trycka på "Spara".

Titel: Här ger du kampanjen en offentlig titel.

Text: Här skriver du texten som du vill ska visas på kampanjsidan.

(Obs! Du kan ändra innehållet när som helst, även efter publicering)

4. Kontaktformulär: Lägg till eller inaktivera meddelandefält i din kampanj:

Om du vill att nya sökande ska kunna skicka ett meddelande till dig utöver obligatorisk information som namn och telefonnummer kan du trycka på "Nästa".
Om du inte vill ha detta, klicka på den blå knappen så att den ändrar färg till rosa. Klicka sedan på "Nästa".

Meddelande av:

OBS! Valet om meddelande har ingenting att säga för stängda eller hemliga grupper. I offentliga grupper kommer meddelandefältet att stängas av automatiskt.

5. Visa på gruppens offentliga profil?

Här väljer du om du vill att kampanjen ska vara synlig i gruppens offentliga profil eller bara synlig för dem du delar kampanjlänken med.

6. Kampanjen är nu skapad och "live"!

Klicka på länken för att se hur kampanjen ser ut (Obs: den öppnas i ett nytt fönster). Kampanjen är nu synlig på din offentliga sida (om detta var valet i föregående steg).

Du kan nu dela din kampanj! Kopiera länken och dela den där du vill. Exempelvis på:

• Facebook/Twitter

• Messenger

• Hemsida

• E-post

En kampanj är utformad som en hemsida med titel, bild, text och ett formulär där man enkelt kan fylla i sitt intresse:

Som gruppledare hittar du medlemsförfrågningarna under Medlemmar > Medlemsförfrågningar. Där kan du acceptera, avvisa eller skicka ett meddelande tillbaka till de som är intresserade med bara en knapptryckning. Mer info hittar du här: Administrera medlemsförfrågningar.