Vanliga frågor
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att komma igång med en ny app är inte alltid lätt. Vi har därför försökt samla de vanligaste frågorna från nya användare. Om du inte hittar svaret på din fråga på den här sidan, se steg för steg förklaringarna under "hur du kommer igång" eller sök efter din fråga i sökrutan på hjälpsidan.

"Jag vill erbjuda hjälp, varför kan jag inte skriva det här?" Nybys principer bygger på att vänta tills någon har rapporterat ett behov innan man kan erbjuda hjälp. Genom att gå med i en volontärgrupp har du implicit sagt att du är villig att hjälpa. Du kan erbjuda hjälp när någon i gruppen skapar en förfrågan. Dessa förfrågningar dyker upp på din hemskärm i appen och du kan komma överens direkt med den som behöver hjälp. För att få förfrågningar måste du vara medlem i en grupp. Om du inte har gått med i en grupp ännu, kan du se en förklaring av hur du blir det genom att trycka på denna länken

"Jag får upp många meddelanden på hemskärmen, är alla dessa för mig?" Både ja och nej. Du får upp dessa meddelanden eftersom du gick med i en grupp och är därför berättigad att ta dessa "uppdrag". Meddelandena eller förfrågningarna skickas från någon som söker hjälp till något till hela gruppen av volontärer. Alla som är volontärer får alltså dessa meddelanden, inte bara du. Men om du däremot väljer att svara på en begäran kommer du att ha direktkontakt med den som önskar hjälp. Den meddelandetråden är det bara ni som ser och om ni ingår en överenskommelse så går detta direkt till dig. Se hur du svarar på en förfrågan här. Se hur du svarar på en förfrågan här.

"Varför får jag inte svar på min förfrågan om att bli volontär?" Det är många som registrerar sig som volontär om dagen och gruppledarna måste godkänna var och en av de frivilliga volontärerna manuellt. Om det tar en stund innan din förfrågan godkänns är det helt enkelt för att gruppledaren inte har hunnit svara på förfrågan, så ha tålamod. I vissa grupper måste de frivilliga volontärerna ha specifika kvalifikationer och i dessa fall kanske du inte har godkänts p.g.a brist på kvalifikationer.