Lägg till medlemmar i gruppen

Så lägger du till nya medlemmar till din grupp i NYBY

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Som gruppledare har du tillgång till att lägga till/bjuda in nya medlemmar till din grupp, direkt från admin.nyby.no och i appen.

Lägg till medlemmar via mobil-appen:

1. Klicka på Grupper i appens huvudmeny > klicka sedan på gruppen du vill lägga till en ny medlem i.

2. Klicka på den blå knappen Administrera grupp > Medlemmar

3. Bjud in ny medlem-ikonen under sökfältet.

4. Sök upp en person från kontaktlistan på din telefon (kräver att appen har tillgång till dina kontakter) eller ange numret till den nya medlemmen direkt i sökfältet.

5. Klicka på numret > fyll i personens namn > Färdig

6. Klicka på Skicka för att spara

OBS! När du lägger till nya medlemmar i en grupp måste du också ge dem tillgång till en eller flera kanaler:

1. Klicka på medlemmen i medlemslistan (Grupper > Administrera grupp > Medlemmar > Klicka på en medlem)

2. Klicka på Lägg till i kanal

3. Klicka på kanalen du vill lägga till medlemmen i och välj behörigheterna för den kanalen (om personen kommer att kunna posta förfrågningar och läsa och svara på förfrågningar, eller bara en av delarna).

4. När du har valt vilka behörigheter personen ska ha, klicka på Spara.

Lägg till medlemmar via admin.nyby.no:

1. Klicka på Medlemmar > Dina medlemmar i menyn

Du är nu i medlemsöversikter för din grupp.

2. Klicka på +Ny medlem.
Ett popup-fönster öppnas där kontaktinformationen till medlemmen fylls i:
Förnamn, efternamn, mobilnummer och eventuell e-post

• Om du vill lägga till medlemmen i en eller flera undergrupper kan du välja det här.

• Om du vill att medlemmen ska vara en gruppledare med administratörs-behörighet markerar du det.

Kontrollera att informationen du lagt in är korrekt och tryck sedan på Spara.

Du har nu lagt till en ny medlem i din grupp!

Medlemmen får nu ett inbjudningsmeddelande antingen via pushmeddelande eller SMS, beroende på om hen redan är användare av Nyby-appen eller är helt ny i Nyby.

SMSet innehåller en nedladdningslänk så att medlemmen enkelt kan ladda ner Nyby-appen och komma igång.

Tips: För att den nya medlemmen ska få tillgång till din grupps aktiviteter och få mest möjligt ut av Nyby är det viktigt att du i nästa steg lägger till medlemmen i en eller flera av gruppens kanaler eller en undergruppe som är associerad med dessa.