En komplett guide för att göra din Nyby-grupp redo för lansering
G
Skrivet av Gustav Ronéus
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Välkommen till Nyby, vi är glada över att ha dig här!

Som du redan vet är Nyby en samarbetsplattform för att enkelt koppla samman de som behöver hjälp med tillgängliga resurser. Innan du publicerar gruppen och bjuder in medlemmar finns det några steg du måste gå igenom för att göra gruppen redo. Den här guiden ger dig en översikt över alla dessa stegen, med länkar till steg-för-steg-förklaringar om hur du slutför stegen.

På varje konto behöver det finnas minimum två grupper. En grupp är ofta för dem som kommer att be om hjälp, medan den andra gruppen ofta är för dem som önskar att erbjuda sin hjälp (volontärer eller andra resurser). Du kan vara gruppledare för en eller flera av grupperna i ditt konto. Om du är gruppledare för flera grupper måste dessa steg följas för alla grupperna.

1. Uppdatera inställningar. Det första du ska göra är att uppdatera inställningarna i din grupp. Inställningarna är själva grunden för gruppen och här kan du ge gruppen ett namn, en förklaring, bestämma vem som kan söka efter gruppen, etc. Läs gärna igenom den här guiden som förklarar vad alla inställningar gör och tips om vilka inställningar som passar din grupp. Läs gärna denna guiden som förklarar vad alla innställningarna gör samt tips på vilka inställningar som passar till din grupp. Om du är gruppledare för flera grupper, se till att du är i rätt grupp innan du uppdaterar inställningarna. 🔸 Tips! Om du ställer in gruppen som "hemligt" kommer ingen att kunna se gruppen förrän du är redo att starta och du kan testa dig fram så mycket du vill

2. Skapa en kampanj. Bra! Alla gruppinställningar är nu klara - kom ihåg att du kan ändra inställningarna när du vill. Nästa sak du bör göra är att skapa en kampanj. En kampanj är det bästa sättet att rekrytera nya medlemmar till din grupp eller för att bjuda in alla anställda/medlemmar i ditt företag eller organisation. Genom att e-posta kampanjen eller länka den på av era plattformar kan alla som ser kampanjen registrera sig automatiskt i gruppen. Läs mer om vad en kampanj är här. Här kan du skapa en kampanj för din grupp eller grupper. Du kan göra ändringar i din kampanj när du vill. Innan du skickar/publicerar din kampanj, slutför steg 3 nedan.

3. Du är nu redo att skapa en kanal. Kom ihåg att det i Nyby finns det oftast minimum två grupper: en för dem ber om hjälp och en för dem som vill erbjuda sin hjälp. Kanalen gör det möjligt för de två grupperna att kunna "prata" med varandra i form av förfrågningar om hjälp. Läs mer om vad en kanal är här och hur du skapar en kanal här. I kanalen kan vissa personer publicera förfrågningar, medan andra kan se och svara på förfrågningar. I kanalinställningarna kan du definiera vilka grupper av personer som ska kunna göra vad.

4. Bjud in medlemmar till din grupp. 🔸 Vänta med att bjuda in medlemmar till du har slutfört steg 1,2 och 3. Kom ihåg att ändra gruppen till "Stängd" eller "Offentlig" innan du startar, baserat på om du vill att folk ska kunna leta upp din grupp i appen. När du bjuder in medlemmar till din grupp har du tre möjligheter:               1. Publicera kampanjen valda plattformar, exempelvis Facebook, hemsida, intranät eller andra. Klicka på kampanjen och klicka på kopieringslänk. Dela länken direkt via din/er profil.                                                                                                              2. Skicka kampanjlänken med e-post till dina kollegor eller andra som du vill bjuda in till gruppen.                                                                                                       3. Lägg till medlemmar i gruppen manuellt                                                                   📌 Oavsett vilket sätt du väljer att bjuda in medlemmar på så kommer de att kunna registrera sig i gruppen. Om gruppen är "Privat" (Se Gruppinställningar - Steg 1), kommer du som gruppledare att få en medlemsförfrågning när någon vill gå med i en grupp. Se denna guiden för var du kan se medlemsförfrågningar, hur du skickar meddelanden till dem som går med och hur du accepterar eller avvisar förfrågningar. Om gruppen är inställd på "Offentlig" kommer alla att kunna gå med i gruppen utan att behöva accepteras av gruppledaren.

Du har nu slutfört alla steg som krävs för att få din Nyby-grupp igång! Ibland går många med i gruppen strax efter lanseringen, men det tar vanligtvis en liten stund innan folk börjar be om hjälp. Oroa dig inte, det här är vanligt!

Under tiden kan du exempelvis publicera ett inlägg i gruppen med en länk till vårt hjälpcenter där de kan få information om hur man använder Nyby-appen, ber om hjälp och hur man svarar på förfrågningar i appen och mycket mer.

För andra frågor om hur du som gruppledare kan administrera gruppen, se igenom våra hjälpsidor för gruppledare.